Δημήτρης Πανάρετος

Δημήτρης Πανάρετος

Last updated 5 Απριλίου 2023

Εισαγωγή στη Στατιστική Γλώσσα Προγραμματισμού R

(0 Ratings)
74 students
Εισαγωγή στη Στατιστική Γλώσσα Προγραμματισμού R

Στην αγορά εργασίας οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες καθιστούν επιτακτική την παραγωγή ικανών στελεχών που θα μπορούν να ανταποκριθούν στα σύγχρονα προβλήματα. Είναι τέτοιος ο όγκος των δεδομένων και η φύση των προβλημάτων που η χρήση των κλασικών πακέτων δεν επαρκεί για να τα διαχειριστεί. Απαιτείται η ανάπτυξη νέων υπολογιστικών εργαλείων με στόχο τη λήψη αποφάσεων και την εξαγωγή προβλέψεων χωρίς περιορισμούς. Η γλώσσα R είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη γλώσσα στατιστικής ανάλυσης που παρέχει όλες τις δυνατότητες προγραμματισμού  και συγγραφής προγραμμάτων για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων.

Το αναλυτικό περιεχόμενο του μαθήματος έχει δομηθεί κατά τρόπο που να καλύπτονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες που θεωρείται αναγκαίο να διαθέτει ο εκπαιδευόμενος για να ανταπεξέλθει άμεσα στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

[Modal-Window id="1"]
User Avatar
(0)
0 Reviews
148 Students
Σεμινάρια

Ο Δημήτρης Πανάρετος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποφοίτησε από το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς (2012), ως 1ος αποφοιτήσας, και με βαθμό άριστα (8.78/10). Για τις σπουδές του έλαβε υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΜΣ Βιοστατιστική της Ιατρικής Σχολής και του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (2015), όπου και αποφοίτησε με βαθμό άριστα (8.83/10). Εκπόνησε τη Διδακτορική Διατριβή του στη Βιοστατιστική, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (2016-2020), ως υπότροφος του ΕΛΙΔΕΚ. Τα τελευταία 10 έτη έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες φοιτητές, απόφοιτους και στελέχη επιχειρήσεων στις Επιστήμες της Στατιστικής και των Δεδομένων ενώ παράλληλα έχει δουλέψει ως Στατιστικός και Βιοστατιστικός στον Δημόσιο (ΕΟΔΥ) και Ιδιωτικό (ΕΣΕΕ, ΕΛΠΕΝ) τομέα. Έχει συγγράψει πάνω από 10 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει μέρος του έργου του σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια Στατιστικής και Βιοστατιστικής – Βιομετρίας. Σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Επιστήμης Δεδομένων και Εκπαιδευτής σε σεμινάρια ενηλίκων, ενώ διατελεί εξωτερικός συνεργάτης στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ.